Fiscale voordelen

Geniet van een fiscale aftrek van 100 of 200% voor de aankoop, installatie en het onderhoud van je laadpaal, of krijg 45% subsidie als particulier.

Door elektrisch te rijden geef je het milieu extra ademruimte en krijgt je ecologische imago een boost. Ook het fiscale plaatje valt een stuk voordeliger uit. Voor bedrijven is het plaatsen en onderhouden van een laadpaal namelijk fiscaal aftrekbaar. 
Particulieren krijgen sinds 1 september 2021 tot 45% belastingsvermindering via de personenbelasting. 

In de vennootschapsbelasting zijn de gemaakte kosten van laadinfrastructuur sowieso 100% fiscaal aftrekbaar. Zowel de aankoop-  als installatiekosten van een laadpaal op jouw bedrijfsterrein komen in aanmerking voor een fiscale aftrekbaarheid van 100%. De verbruikte elektriciteit om te laden, is sinds 2020 ook voor elektrische wagens 100% fiscaal aftrekbaar.

Wanneer je als bedrijf een laadpunt publiek toegankelijk plaatst (minstens gedurende een deel van de dag), wordt de investering onder bepaalde voorwaarden (groene stroom bijvoorbeeld) zelfs voor 200% aftrekbaar

Ook wanneer je vennootschap een laadpaal bij een medewerker of bedrijfsleider thuis laat installeren om daar een elektrische of hybride bedrijfswagen op te laden kunnen de kosten ervan afgetrokken worden. 

Wil je meer weten over de fiscale voordelen? 

CONTACTEER ONS
Andersen A2EVBoxSmappee EV