Blog
4 Voordelen verzwaarde elektrische aansluiting voor elektrische auto
Een verzwaarde elektrische aansluiting biedt veel voordelen voor elektrisch rijden. Vonk zette de 4 belangrijkste voor je op een rij.
June 30, 2024
Elektriciteitsaansluiting verzwaren elektrische wagen Fluvius?‍
Als je overstapt op een elektrische wagen, kan het zijn dat je huidige elektrische aansluiting niet voldoende vermogen heeft om je wagen comfortabel op te laden. In dat geval is het nodig om je elektriciteitsaansluiting te verzwaren. In België is Fluvius de netbeheerder die deze verzwaring kan uitvoeren.
June 30, 2024
De invloed van capaciteitstarief op elektrische bedrijfswagens
Het capaciteitstarief, dat op 1 januari 2023 in Vlaanderen werd ingevoerd, heeft gevolgen voor de kosten van het opladen van elektrische bedrijfswagens. In plaats van het totale kWh-verbruik, wordt nu gekeken naar het gemiddelde maandelijkse piekvermogen in kW. Hoe hoger deze piek, hoe hoger de nettarieven.
June 30, 2024
Tips fiscaal voordeel EV laadpalen
Als je in België een elektrische laadpaal installeert, kun je tot 31 augustus 2024 profiteren van een aanzienlijk fiscaal voordeel. Dit is een belangrijke stimulans om de overstap naar elektrisch rijden te maken. Geniet nu van de laatste kans of fiscaal voordeel op je laadpaal, in deze blog staan alvast de belangrijkste vereisten voor je op een rij.
February 21, 2019
Fiscaal voordelig
Zowel aankoop als installatie van publieke laadpalen, komt in aanmerking voor een fiscale aftrekbaarheid van 150% tot eind augustus 2024. 
MEER WETEN